Április 23. a hivatalos gyermeknap Törökországban, ennek tiszteletére jelentette be az isztambuli repülőtér, hogy mostantól különleges szolgáltatásokat kínálnak a gyermekes családoknak.

Az Istanbul Airport ennek érdekében több újítást is megvalósít, a különleges szolgáltatásokat már a repülőtérre érkezve igénybe vehetik a szülők, hiszen a parkolóban külön a családok számára kialakított helyeket kínálnak.

Ezután a terminál bejáratánál a családok egy kizárólag számukra tervezett kapun juthatnak be a repülőtér különböző részlegeibe.

(Fotó: Istanbul Airport)

A biztonsági ellenőrzésen áthaladva az IGA Lounge-ba léphetnek be, amelyet az épület egyik legfontosabb részeként hirdetnek a családok számára, ahol többek között gyermekmosdók, pelenkázók, játszószobák is találhatók.

A váró használatához azonban a szülőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, a belépő ugyanis 50 dollár felnőtteknek és 25 dollár gyermekeknek (csecsemőknek ingyenes). Ingyen csak azok a családok használhatják ezt a várót, akik rendelkeznek IGA belépővel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Öt különböző tematikájú játszótér várja a gyerekeket az IGA váróban (Fotó: Istanbul Airport)

A repülőtéren rendelkezésre állnak golfautók, amelyek ingyen szállítják a családokat, akik 2 évnél nem idősebb babával érkeznek, míg a nagyobb gyermekeket 6 éves korig egy speciális, repülő alakú kisvonat szállítja a beszállókapuig.