Nagy bevásárlást tart az Alaska Air Group, először egy légitársaságot vettek, most pedig egyik leányvállalatuk, a Horizon Air szerzett be 30 darab E175-ös Embraert.

Embraer E175-ös a gyári festésben. (Grafika: Embraer) | © AIRportal.hu

Embraer E175-ös a gyári festésben. (Grafika: Embraer)

A légitársasági csoport honlapján közöltek szerint a seatac-i székhelyű regionális cég 1981-óta íródó történetének legnagyobb rendelését adta le, a háromosztályos kabinkonfigurációban érkező gépek mind az Alaska Airlines rövidebb járatait teljesítik majd.

Az első gépek már a jövő évben megérkeznek és három év alatt veszik át mind a harmincat, sőt, további 33-ra is opciót szereztek. Az üzlet értéke listaáron számolva 2,8 milliárd dollár volt.

Jelenlegi tervek szerint a gépeket a nyugati-parti, folyamatosan fejlődő regionális hálózaton állítják forgalomba 2017 szeptemberétől az Alaska Airlines-zal kötött kapacitásvásárlási megállapodás alapján. Az érkező Embraerekkel 15 darab Bombardier Q400-ast is kiváltanak, amelyeket 2018-ig kell a lízingbe adónak visszaadni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gépeken 12 elsőosztályú, 16 “prémium osztályú” és 48 turista szék lesz, a fedélzeti szolgáltatások között pedig Wi-Fi is lesz.

Az Alaska Air úgy tnik tavaszi nagy bevásárlást tart, a múlt héten 4 milliárd dollárért légitársaságot vásároltak, a Virgin Americát a jetBlue elől halászták el.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!