A cseh és angol mellett oroszul, arabul, koreaiul és kínaiul is tájékoztatást adnak a prágai repülőtérre frissen kihelyezett új digitális képernyők.

A kijelzőkön piktogramokat is elhelyeztek a könnyebb tájékozódás érdekében (Forrás: Prague Airport)

A nyolc új kijelzőt kísérleti jelleggel telepítették a repülőtér 1-es termináljára, de amennyiben népszerű lesz a szolgáltatás, a létesítmény további részein is kikerülnek.

A digitális kijelzők többek között útmutatást adnak arról, hogy az adott járat utasainak mely kapunál kell várakozniuk, mennyi időt vesz igénybe az odajutás, merre található az adott check-in pult vagy a biztonsági ellenőrzés, de a repülőtéren történt váratlan eseményeket is jelzik rajtuk.

A kijelzők feliratainak nyelve attól függően van beállítva, hogy éppen honnan érkeztek vagy hová indulnak az utasok, így a nap különböző szakaszaiban többször változik.

„Mivel a prágai repülőtér járatainak száma folyamatosan nő, egyre gyakrabban találkozunk olyan utasokkal, akik egyéni nyelvi követelményekkel rendelkeznek. A járatszám növekedésével egyre nagyobb az igény a gyors és naprakész információszolgáltatásra is. A kijelzők telepítése a repülőtér fejlesztései közül csak az egyik, még számos új szolgáltatás fog megjelenni” – nyilatkozta Václav Řehoř, a prágai repülőtér igazgatótanácsának elnöke.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.