Charles Schumer, New York demokrata szenátora a Szövetségi Légügyi Hatósághoz (FAA) fordul, hogy rendeletben rögzítsék a repülőgépeken lévő székek méreteit, mivel szerinte a férőhely az utóbbi időben jelentősen szűkült.

A The Guardian beszámolója szerint a szenátor azt mondta, az emberek olyan tömötten kénytelenek utazni egy-egy járaton, mint a heringek, mert a székek szélessége és a lábtér is egyre kisebb, ezt a jelenséget a politikus egyenesen a legidegesítőbb dolgok egyikének nevezte a légiközlekedésben.

Elmondása szerint módosító javaslatot nyújt be egy a Szövetségi Légügyi Hivatal működését szabályozó, egyelőre a Kongresszus előtt lévő javaslathoz. Ennek elfogadása esetén az FAA-nek készítenie kellene egy székmérettel kapcsolatos irányelvet. Mint mondta, a széksorok közti távolság a 70-es években még 35 hüvelyk (89 centiméter) volt, ez ma már csak 31 hüvelyk (78,7) centiméter), és a társaságok további szűkítéseket vezethetnek be a költségcsökkentés jegyében.

A Lufthansa új turistaosztályának ülései. (Fotó: Lufthansa) | © AIRportal.hu

A Lufthansa új turistaosztályának ülései. (Fotó: Lufthansa)


“Itt az ideje, hogy az FAA fellépjen a jelenség ellen és meggátolja annak továbbgyűrűzését – mondta a politikus hozzátéve, azzal sem ért egyet, hogy plusz pénzért nagyobb lábteret kaphatnak az utasok. Szerinte pénzért akarnak adni olyat, ami korábban ingyenes volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A The Guardian cikkében megjegyezte, hogy jelenleg nincs törvényi szabályozás arról, hogy a székek közti távolságnak mekkorának kell lennie egy utasszállító repülőgépen.

Az FAA a lap megkeresésére későbbre ígért tájékoztatást.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!