Hatszáz járatát törölte csütörtöki menetrendjéből a német Lufthansa a földi kiszolgáló személyzet több repülőtérre kiterjedő sztrájkja miatt – közölte a légitársaság szerdán. Több repülőgép Budapestről sem indul el.

A ver.di szakszervezet munkabeszüntetésében csak a frankfurti repülőtéren mintegy hatezren vesznek részt, de fennakadásokra kell számítani a müncheni, a düsseldorfi, a kölni, a stuttgarti, a hamburgi és a hannoveri légikikötőkben is – olvasható a légitársaság honlapján lévő közleményben.

Emiatt a Lufthansa délután 2 óráig szinte az összes európai és belföldi és több hosszú távú járatát törölte Frankfurtban és Münchenben, kivéve a Germanwings egyes járatait. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy késésekre ezeken a járatokon is számítani lehet. A légicég azt kérte az utasoktól, hogy indulás előtt ellenőrizzék járatukat. Azoknak az utasoknak, akik érintettek a járattörlésekben, ingyenes átfoglalást biztosítanak.

A Lufthansa törölte a Budapestről induló reggeli és délelőtti frankfurti, valamint szintén reggeli müncheni járatát.

A szakszervezet keddi közleménye szerint a földi kiszolgáló személyzet tagjai és a karbantartók sztrájkolnak majd a reggeli műszakban, legfeljebb 14 óráig. A szakszervezet egységesen 100 eurós fizetésemelést, és további 3,5 százalékos bérfejlesztést követel a közszolgálati szférában. További igényeket is előterjesztettek a bértárgyalásokon, kérték például az egészségügyben dolgozók éjszakai pótlékának 15 százalékos emelését, a közlekedési vállalatok munkatársai részére pedig egy havi 70 eurós pótlék bevezetését. A munkaadók eddig az összes követelést elutasították. A bértárgyalások következő fordulóját március 31-én tartják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!