Az előző évi ötszörösére nőtt az International Airlines Group (IAG) üzemi eredménye az idei év első negyedévében, és az adózott eredmény is hasonlóan alakult.

A British Airways, az Iberia, az Aer Lingus és a diszkont Vueling légitársaság tulajdonosa mindezt úgy érte el, hogy bevételei „mindössze” 7,9 százalékkal emelkedtek 4,7-ről 5 milliárd euróra. Az áruszállításból származó bevétel még alacsonyabb is volt a tavaly első negyedévinél 1,5 százalékkal.

Az üzemelés költségei 5,1 százalékkal emelkedtek 4,6 milliárdról 4,9 milliárdra, a kerozinköltség 13 százalékkal, az árfolyam-különbözet 58 százalékkal lett kevesebb, a landolási díjak, valamint a gépek lízingköltsége viszont 30 százalékkal emelkedett.

Az üzemi eredmény ezekkel együtt 155 millió euró volt, 520 százalékkal jobb, mit egy évvel korábban, és az adózott eredmény is 457 százalékot javult 26 milliós veszteségről 93 milliós nyereségre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: IAG | © AIRportal.hu

Fotó: IAG


A január-márciusi időszakban az IAG légitársaságai összesen 11,9 százalékkal növelték kapacitásaikat, a járatok átlagos töltöttsége 78,9 százalék volt, 1,2 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban, utasforgalmuk 22,1 százalékkal 20,3 millióra bővült.

A számok mögött legnagyobb részben az áll, hogy az első negyedévi eredményekbe már beleszámították a tavaly augusztusban felvásárolt Aer Lingus teljesítményét is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!