60 évvel ezelőtt, március 29-én szállt fel Frankfurtból a Condor első járata, a cég akkor még Deutsche Flugdienst GmbH néven üzemelt. A légitársaság ez idő alatt a világ legjelentősebb nyaraló légitársaságává nőtte ki magát, 214 millió utassal.

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a Condor 1991-ben elsőként vezette be a Comfort Class osztályt egy nyaraló járaton, ezzel emelve a szolgáltatások szintjét. 2008-ban aztán a Premium Economy osztály is debütált, mely azóta is kedvező ár/érték aránnyal és természetesen kényelmes szolgáltatásaival csábítja az utasait.

A légitársaság retro festésű Boineg 767-ese. (Fotó: Szalmási Szabolcs - AIRportal) | © AIRportal.hu

A légitársaság retro festésű Boineg 767-ese. (Fotó: Szalmási Szabolcs – AIRportal)


A Condor minden téren tudatos légitársaság: a gépein sharkletek vannak, mellyel csökkenthető a kerozin fogyasztás, így a szén-dioxid kibocsátás is, 2010-ben, a haiti földrengések után, a Condor volt a segélyek hivatalos szállítója, 2009-ben pedig kezdeményezte a „ConTribute“ programot, amelyen keresztül dolgozói adományikkal egyebek mellett természeti katasztrófák sújtotta területeken élő gyerekeket támogatnak.

Korábban Budapestről a legegyszerűbben frankfurti átszállással lehetett elérni a Condor járatait, ma már a mücheni bázisról is repül a légitársaság. A magyar közönség számára kiemelten fontos még a Bécs-Punta Cana (Dominikai Köztársaság) és Bécs-Varadero (Kuba) közvetlen járatuk is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!