A havazás és szélviharok miatt lezárták a brüsszeli, eindhoveni és nizzai repülőteret, és Európa több fő gyűjtő-elosztó légikikötőjében is jelentős késésekkel kell számolni. Budapesti járatok is érintettek.

Fotó: Budapest Airport

A brüsszeli fő repülőteret (BRU) az airlive szerint a havazás miatt délután 4 óráig lezárták, így az nem indít és nem is fogad járatokat. A nap folyamán a brüsszeli repülőtér egyébként is akadozva tudott csak gépeket kezelni, a legtöbb járat kitérő repülőtéren szállt le.

A repülőtér a Twitteren arra kérte az utasokat, hogy ne induljanak ki a repülőtérre, és mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot a légitársaságukkal.

A Budapestre induló brüsszeli járatokat egyelőre nem törölték.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint ugyanakkor egyes müncheni, londoni és amszterdami járatokat nem indítják el, vagy jelentős késéssel közlekednek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az airlive szerint a nizzai és eindhoveni repülőteret is lezárták, a tengerparti légikikötő este 10 óráig nem fogad járatokat.

Londonban, Amszterdamban, Párizsban, Bécsben is több járatot késve indíthatnak a repülőterek szűkebb kapacitásai miatt. A KLM 122 járatot törölt eddig, köztük a késő esti budapestit is.

Due to winter weather conditions at Brussels Airport, we are unfortunately forced to cancel the majority of our flight…

Közzétette: Brussels Airlines – 2017. december 11.