Május 19-én, vasárnap reggel végezték a budapesti VI. kerületben, a Teréz körút 62. szám alatti ház felújításának egyik végső mozzanatát, a légkondicionáló berendezés helikopteres cseréjét.

A UTair Europe egyik Mil Mi-8-asa (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A műveletet a UTAir Europe OM-AVS lajstromjelű Mil Mi-8-as helikoptere végezte, külső függesztéses technikával. A szlovák felségjelzésű forgószárnyas korábban is többször megfordult már Magyarországon, hasonló feladatok kapcsán.

A gép Ürömről szállt fel, majd érkezett a belvárosi munkaterületre, ahol a részegységeire szerelt rendszert több fordulóban emelte fel az épület tetejére, a korábbit pedig leemelte onnan.

A szerkezeteket az épület és a helyszín sajátosságai miatt nem nem lehetett hagyományos módon, földi telepítésű daruval mozgatni, ezért volt szükség légi műveletre.

A tevékenység a környéken kisebb forgalmi korlátozásokat okozott, mert a rendőrség lezárta a Teréz körutat a Podmaniczky utca és a Váci út között, illetve ezen az útszakaszon és néhány környező utcában már egy nappal előre elrendelték a megállási tilalmat. A környéken lakókat előre tájékoztatták a várható zajhatásról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A műveletet nehezítette, hogy nem sokkal a megkezdése után intenzív záporeső érte el Budapestet, a pilóták azonban ennek ellenére el tudták végezni a munkát.

Galéria a belvárosi helikopteres teheremelésről

Rövid helyszíni videónk:

Légkondicionáló berendezés beemelését végzi a UTAir Europe Mi-8-as helikoptere a belvárosban. Részletek hamarosan!

Közzétette: AIRportal.hu – 2019. május 18., szombat