Hetvennyolc helikopterre kapott megrendelést az Airbus a kaliforniai Anaheimben múlt héten tartott Heli-Expón, az iparág legnagyobb vásárán – közölte a gyártó hétfőn az MTI-vel.

Az előjegyzések a teherszállító modellektől az új generációs EC175-ös és a továbbfejlesztett modellekig terjedtek. A helikoptereket lízingcégek vásárolták meg. Az Airbus Helicopters bejelentette, hogy egyebek mellett repülőgép-szimulátorok üzemeltetésével bővíti szervizszolgáltatását.

A legtöbb rendelés a teherszállításra alkalmas EC225 és az új EC225e modellekre érkezett, ezekből 25-öt adtak el, míg az új EC175-ösből – amelynek első példányát a közeljövőben szállítja le a gyártó – tizennégy fogyott a szakmai kiállításon.

Az Airbus Csoport alá tartozó Airbus Helicopters, régebbi nevén Eurocopter a világ vezető helikoptergyártója, közel 22 000 embert foglalkoztat világszerte, és 2013-ban 6,3 milliárd eurós forgalmat bonyolított. A cég 12 000 helikopterből álló flottáját több mint 3000 vállalat közel 150 országban üzemelteti.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!