Hetvenöt darab Bombardier CSeries 300-as vételéről írt alá szándéknyilatkozatot az Air Canada a gyártóval, amennyiben a részletekről is megállapodnak, akkor 45-öt biztosan átvesz a légitársaság, 30-at pedig opcióként lehívhatnak.

A Bombardier tájékoztatása szerint az Air Canada lesz a típus első észak-amerikai üzemeltetője, a légitársaság a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a CS300-asok forgalomba állításával hatékonyabban tudnak majd üzemelni, és nagyobb kapacitást tudnak biztosítani a point-to-point szegmensben, és a regionális forgalomban.

Az üzlet értéke listaáron számolva 3,8 milliárd dollár, arról a gyártó nem tájékoztatott, hogy a gépeket mikor szállítja le az Air Canadának.

Grafika: Bombardier | © AIRportal.hu

Grafika: Bombardier


A 300-as verzió 2015. februárjában teljesítette a szűzfelszállást. Eddig 288 gépre (és további 192 opcióra) érkezett rendelés, a tervek szerint az Air Baltic lesz az indító légitársaság 2016 második felében. A CS100-as már megkapta a kanadai hatóságoktól a típusengedélyt, a CS300-as berepülési programja már lezárult, jelenleg a dokumentáció zajlik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!