A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint júliusban csökkent a légiáru-forgalom, az utasforgalom ugyanakkor bővült 2014 júliusához képest.

A montreáli székhelyű szervezet pénteki közleménye szerint a légi áruforgalom az árutonna-kilométerben mért teljesítmény 0,6 százalékkal csökkent júliusban 2014 júliusához képest, ennek oka a gyengébb világpiaci teljesítmény.

A csökkenést Afrikán és a Közel-Keleten kívül a világ minden régiójában tapasztalták, a legnagyobb csökkenést Dél-Amerikában tapasztalták, ahol 5,1 százalékkal esett vissza a szektor teljesítménye. Európából a légitársaságok 1,5 százalékos csökkenést jelentettek. Az év eddigi részében az áruforgalom 2,9 százalékkal haladja meg a 2014 január-júliusi szintet.

Ezzel szemben az utasforgalom pozitív irányban változott.

Az év hetedik hónapjában: az IATA összesítése szerint 8,2 százalékkal haladta meg az értékesített utaskilométer mértéke a 2014 júliusi szintet, a kapacitásokat 6,5 százalékkal emelték a légitársaságok, az átlagos töltöttségi mutató pedig 83,6 százalék volt, 1,4 százalékkal magasabb.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A január-júliusi időszakban 6,5 százalékos bővülést mért az IATA, a kapacitások 6 százalékkal bővültek, az átlagos kihasználtság pedig 80,1 százalék volt.

A világ régiói közül a legnagyobb bővülést a Közel-Keleten mérték, ahol a többi régiót jóval meghaladó mértékben, 19,8 százalékkal nőtt a szektor teljesítménye. Európában a légitársaságok 6,7 százalékos bővülésről számoltak be.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!