Lassult a légi áruforgalom bővülése májushoz képest júniusban a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.

A SilkWay Airlines egyik Boeing 767-300F típusú gépe Budapesten. Képünk illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A SilkWay Airlines egyik Boeing 767-300F típusú gépe Budapesten. Képünk illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu)

A szervezet adatai azt mutatják, hogy júniusban 2,3 százalékkal szállítottak több árut 2013 júniusához képest, míg májusban a bővülés mértéke 4,9 százalék volt éves alapon.

Az árutonna-kilométerben mért nemzetközi forgalom 2,9 százalékkal emelkedett 48,6 százalékos töltöttségi mutató mellett, míg a belföldi forgalom 1,3 százalékkal csökkent, a gépek töltöttsége a 30 százalékot sem érte el.

Az első fél évben a légi árufuvarozás 4,1 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. A nemzetközi forgalom 4,4 százalékkal, míg a belföldi 2 százalékkal nőtt, a gépek a nemzetközi forgalomban 49,1, a belföldiben 30,2 százalékos töltöttséggel üzemeltek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Több hónapja a közel-keleti légitársaságok jelentik a legnagyobb bővülést, júniusban szintén a főként öböl-menti légitársaságok légi árufuvarozása nőtt a legnagyobb mértékben: 7 százalékkal. Ebben a régióba az első fél éves bővülés 10 százalékos volt. Az ázsia-óceániai térségben 4,9 százalékos bővülést mértek júniusban, míg Európában 1,5, Észak-Amerikában 0,1 százalékos csökkenést jelentettek az év hatodik hónapjában.

A Távol-Keleten a január-júniusi időszakban 4,6, Európában 3,2, Amerikában 1,6 százalékos növekedést mértek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!