Nőtt a légi utasforgalom júliusban az egy évvel korábbihoz viszonyítva a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) és a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) kimutatása szerint.

Kapcsolódó cikk, előzmény IATA: nőtt az utasforgalom júniusban

Az IATA MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a nemzetközi utasforgalom 5,5, a belföldi pedig 4,9 százalékkal bővült az előző év júliusához képest, a járatok 81,9, illetve 83 százalékos átlagos töltöttséggel repültek.

Az év első hét hónapjában a nemzetközi járatokra 6,4, a belföldiekre 5,1 százalékkal több utaskilométert értékesítettek a társaságok az előző év azonos időszakához viszonyítva. A töltöttségi mutató a nemzetközi járatoknál 78,7, a belföldieknél 80,3 százalékon állt.

A nemzetközi szervezet elemzése szerint a legnagyobb növekedést ismét a közel-keleti társaságok érték el 9,2 százalékos javulással, míg a távol-keleti légitársaságok 5,6, az európaiak pedig 5,3 százalékkal bővültek átlagosan.

Az ACI az európai repülőtereken 4,6 százalékos átlagos utasforgalom-bővülést mért. A honlapjukon közzétett jelentés szerint Maribor repülőterén 73, Athénban 22,5, Brüsszelben 14,8, Róma-Fiumicino repülőterén pedig 7,1 százalékkal több utast kezeltek tavaly júliushoz képest. A Budapest Airport korábbi közlése szerint a ferihegyi repülőtéren 8,5 százalékos utasforgalom-bővülés volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!