Megkönnyíti a kisgyermekkel utazók életét a Virgin Australia: mostantól eggyel több bőrönddel indulhatnak útra, ugyanis a csecsemők jegyéhez is járni fog a szolgáltatás.

Ausztrália második legnagyobb légitársasága a kontinensen elsőként vezette be az új szolgáltatást a news.com.au szerint, amellyel a csecsemővel utazó szülő plusz egy, maximum 23 kilogrammos feladható poggyásszal érkezhet a repülőtérre, amelyért nem kell külön fizetni.

A szabályzat mind a belföldi, mind a nemzetközi járatokra érvényes.

(Forrás: Wikimedia Commons)

A légitársaság elmondása szerint felismerték azt, hogy a családok számára milyen komoly gondot okoz a pakolás, ha egy kisgyermekkel együtt utaznak – hiszen vagy pluszban fizetnek a több bőröndért, vagy a saját személyes holmijukat hagyják ki pakolás közben, hogy a csecsemő ellátásához szükséges minden eszköz elférjen.

Az új szabály egy 23 kilogrammos bőröndöt engedélyez minden 23 hónap alatti csecsemő jegyéhez.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett a szülő egy maximum 7 kilogrammos kézipoggyászt is magával vihet a fedélzetre, amelyben elhelyezheti a kisgyermek számára az út alatt szükséges dolgokat.

Továbbá engedélyezett két kiegészítő, speciálisan gyermekek számára készült eszköz (pl. babakocsi, autóba való gyermekülés) is.