Kiürítették szombaton a sydneyi repülőteret egy iPadjébe feledkező figyelmetlen férfi miatt. Az incidens miatt több járat indulását el kellett halasztani.

Az ausztrál repülőtér biztonsági kamerái rögzítették, amint egy ismeretlen férfi az ellenőrző kapukat megkerülve hatolt be a legnagyobb helyi légitársaság, a Qantas belföldi járatait kiszolgáló terminálra. A biztonsági kockázat miatt azonnal elrendelték az ott tartózkodó több száz személy evakuálását – olvasható a Yahoo News hírében.

Kiderült, hogy a férfi nem terrorista, és nem alattomos szándékkal játszotta ki a biztonsági kapukat. Egyszerűen figyelmetlen volt, annyira az iPadjébe feledkezett, hogy észre sem vette, átvizsgálás nélkül lépett be a terminálra.

“El volt foglalva az iPadjével, nem figyelt, merre megy” – közölte a Qantas képviselője. A kiterelt utasok egy órán belül újra visszamehettek a terminálra, természetesen ismételt biztonsági átvizsgálás után.

Ausztráliában emelt szintű terrorfenyegetettségi készültség van érvényben, a múlt héten terrorellenes akciókat hajtottak végre Sydneyben és Brisbane-ben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!