Szerdán ismét sztrájkba lépnek a Lufthansa egyes pilótái, miután a Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet nem jutott dűlőre a német légitársasággal a korai nyugdíjazással kapcsolatban.

Kapcsolódó cikk, előzmény Sztrájkolnak a Lufthansa pilótái Frankfurtban

A szakszervezet kedden a honlapján közölte, hogy müncheni pilótái nem veszik fel a munkát 10 és 18 óra között, így az összes onnan induló Lufthansa járatot várhatóan törlik.

A sztrájk bejelentését azzal indokolták, hogy a Lufthansa vezetése semmilyen elfogadható ajánlatot nem tett a tárgyalásokon a pilóták nyugdíjazásával kapcsolatban. Jelezték ugyanakkor, hogy továbbra is nyitottak az újabb tárgyalásokra.

A müncheni repülőtér járatinformációi szerint a Lufthansa naponta öt járatot közlekedtet Budapest és München között, ezek közül egyet, a 15:05-kor induló járatot érintheti a sztrájk.

A Lufthansa csoport 5400 pilótáját tömörítő szakszervezet legutóbb múlt pénteken hirdetett sztrájkot, akkor a Frankfurtból induló rövidtávú, összesen mintegy kétszáz járat nem indult el, korábban pedig a Lufthansa leányvállalatánál, a diszkont formában működő Germanwingsnél sztrájkoltak a pilóták.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy az újonnan felvett pilótákra is érvényes legyen a már alkalmazásban lévőkre vonatkozó korai nyugdíjkedvezmény, a Lufthansa ugyanakkor költségcsökkentési programjának végrehajtása miatt nem akarja megadni a kedvezményt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!