Ismét sztrájkba léptek a francia légiforgalmi irányítók, az akció miatt csütörtökön fennakadásokra kell számítani a légiközlekedésben.

Fotó: Kovács Tamás - MTI | © AIRportal.hu

Fotó: Kovács Tamás – MTI

Az EUROCONTROL adatai szerint csütörtökön hat szektorban lesz különböző mértékű kapacitáscsökkentés a munkabeszüntetés miatt, de lesznek olyanok is, ahol egész nap minimális szolgáltatást nyújt majd a léginavigációs szolgálat.

A repülőterek közül a párizsi Charles de Gaulle és Orly, a marseille-i, a lyoni és a bázeli repülőtér lesz érintett. Korlátozásokra reggel az összes repülőtéren számítani kell, de Orly-n nagyjából 15 százalékos gépmozgás-csökkenéssel kell csak számolni, míg a Charles de Gaulle repülőtéren a tervezettnél nagyobb kapacitáscsökkenés várható, a délutáni helyzet egyelőre kétséges.

Az irányítók hajnal 4 órától péntek hajnal 4 óráig sztrájkolnak majd, de további időpontokat is bejelentettek már: a tervek szerint június 17-én is lesz egy sztrájk, az lesz idén a nyolcadik.

A Ryanair twitter oldalán közölte, hogy 70 járatot kénytelen törölni, és az Európai Bizottsághoz fordult, miután a francia légiforgalmi irányítók 2009-óta a negyvenhetedik munkabeszüntetési akciójukat jelentették be.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!