Úgy tűnik, az American Airlines megelégelte, hogy a izlandi légicégek Reykjavíkon keresztül szállítják Európából az utasokat az Egyesül Államokba, ezért konkurenciát állítottak a fapadosoknak a saját otthonukban.

Az elmúlt időszakban sorra jelentek meg azok a hírek, amelyek szerint az izlandi WOW Air izlandi átszállással jelentős kapacitás-bővítést hajt végre és az Egyesült Államokba indít járatokat.

Mintha az American Airlines megelégelte volna ezt, mivel most bejelentették, hogy 2018 nyarán, június 7-étől járatokat fognak üzemeltetni a dallasi központjukból Izlandra. Fort Worh és Reykjavík között Boeing 757-200-asokkal közlekednek majd.

Fotó: AIRportal.hu

A bejelentés hátterében azonban az is meghúzódik, hogy az American Airlines mindkét nagy hálózatos versenytársa, a Delta és a United is üzemeltet járatokat az európai szigetországba. A bővítés része az American legutóbbi, európai hálózatfejlesztési terveknek, amelyek keretében Rómába és Amszterdamba is indítanak járatokat jövőre.

Az elmúlt időszakban Izland szinte a fapados Európa-USA forgalom egyik központjává vált, miután az Icelandair és a WOW Air is számos új járatot jelentett be, amelyek a transzatlanti piacon jelennek meg, és ezek jelentős részét keskenytörzsű gépekkel repülik. A transzatlanti Dubaj, mondhatnánk, ugyanis a légicégek a szigetország kedvező földrajzi fekvését használják ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Legutóbbi a WOW Air jelentett be járatokat reykjavíki megállással New York-JFK-re Londonból, Amszterdamból, Párizsból, Frankfurtból, Dublinból és Koppenhágából. Előzőleg pedig clevelandi, St. Louise-i, cincinnati és detroiti járatok indítását jelentették be.