Januárban is nőtt a legnagyobb európai diszkont légitársaságok utasforgalma az előző év azonos időszakához viszonyítva, a legnagyobb mértékben a Ryanair növelte ügyfelei számát.

A Ryanair a 2015 januári 5,98 millióról idén januárra 7,48 millióra növelte utasforgalmát, ez 25 százalékos javulásnak felel meg. A társaság Boeing 737-800-asainak átlagos töltöttsége 5 százalékponttal 88 százalékra javult.

Ismét a Ryanair utasszáma bővült a legnagyobb mértékben és a tendencia folytatódik. (Fotó: Ryanair) | © AIRportal.hu

Ismét a Ryanair utasszáma bővült a legnagyobb mértékben és a tendencia folytatódik. (Fotó: Ryanair)


Pozitív eredményt ért el az angol easyJet is, bár növekedésének üteme töredéke a Ryanairének. Az év első hónapjában 4,2 millióan utaztak a légitársasággal, 6,3 százalékkal többen, mint tavaly ugyanilyenkor. A cég Airbusainak átlagos töltöttsége 0,1 százalékponttal 85 százalékra csökkent. Az easyJet tájékoztatása szerint 12 havi gördülő utasforgalmuk 7,2 százalékos bővüléssel 70 millión állt januárban.

A magyar kötődésű Wizz Air légitársaság januárban 1,5 millió utast fuvarozott, míg egy évvel korábban még 1,2 millióan választották őket. A társaság jelentős mértékben, 1,9 százalékponttal 83,5 százalékra javította a járatok átlagos kihasználtságát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!