Bár jelentősen javította anyagi helyzetét a British Airways, az Iberia és a diszkont Vueling légitársaság anyavállalata, az International Airlines Group (IAG) az első negyedévben, így is 26 millió euróra rúgott az adózott vesztesége – derül ki a cég honlapján csütörtökön közölt jelentésből.

A csoport 12 százalékkal 4,7 milliárd euróra javította árbevételét, kiadásaik ennél kisebb mértékben, 7,6 százalékkal nőttek a 2014 első negyedévihez képest és 4,6 milliárd eurót tettek ki. A 2014 január-márciusi időszakban elért 184 millió eurós veszteség után idén az első három hónapot 26 millió euró adózott veszteséggel zárták. Hozzátették, hogy az üzemi eredmény a cégcsoport történetében nyereséget mutat, az idei 25 milliós eredmény 116 százalékkal jobb a tavalyi 150 milliós veszteség után.

A március 31-ével végződött negyedévben a légitársaságok 5 százalékkal emelték kapacitásaikat és 6,2 százalékkal növelték az értékesített utaskilométerek számát, a járatok kihasználtsága 1 százalékponttal 77,7 százalékra javult, az árufuvarozási szektor viszont 4,2 százalékkal kevesebb árutonnakilométert ért el, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!