Növelte forgalmát és nyereségét tavaly és eredményének további javulására számít idén is a német Lufthansa légitársasági csoport – írt az MTI.

Fotó: Lufthansa | © AIRportal.hu

Fotó: Lufthansa

A Lufthansa 2015-ben 32 milliárd euró, a 2014-es 30 milliárdnál 6,8 százalékkal nagyobb bevételt és 1,69 milliárd euró nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 55 millió euróval. A nyereséget az üzemanyagárak csökkenése mellett egy részesedés értékesítésből befolyt bevétel emelte meg.

Teljes tavalyi bevételéből 25,3 milliárd euró volt az utasforgalmi bevétel, 3,8 százalékkal több a 2014-es 24,3 milliárd eurónál. Az adó- és kamatfizetés, értékcsökkenés előtti (EBITDA) eredmény 2015-ben 3,39 milliárd euró lett, 34,2 százalékkal magasabb az előző évi 2,53 milliárd eurónál.

Az Eurowings a várt nullszaldó helyett nyereséget termelt. Fotó: Eurowings | © AIRportal.hu

Az Eurowings a várt nullszaldó helyett nyereséget termelt. Fotó: Eurowings

Az idei évtől már önálló mérlegbeszámolót készítő Eurowings a 2015-re kitűzött nullszaldós cél helyett 8 millió euró működési eredményt ért el 1,9 milliárd euró bevételből.

A logisztikai üzletág, a Lufthansa Cargo bevétele csökkent, eredménye romlott tavaly. A 2,35 milliárd eurós bevétel 3,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, a kiigazított működési eredmény 39,8 százalékkal, 74 millió euróra, az EBITDA 17,1 százalékkal, 155 millió euróra csökkent.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa az idei évben működési eredménye további növekedését várja. Az előrejelzés nem tartalmazza esetleges sztrájkok hatását.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!