Javította pénzügyi eredményét az Airbus-csoport az első félévben az előző év azonos időszakához képest, a cég árbevétele és adózott nyeresége is nőtt 2014 első hat hónapjához viszonyítva.

A csoport közleménye szerint árbevételük 27,2 milliárd euróról 28,8 milliárd euróra nőtt 2015 első hat hónapjában. Az adózott eredmény a 2014 első hathavi 1,1 milliárd euróról 1,5 milliárd euróra javult, amely 1,94 eurós részvényenkénti eredménynek felel meg.

A mérleget rontotta egyebek mellett az a 290 millió eurós plusz költség, amelyet az A400M katonai szállítógép berepülése közben történt zuhanás miatt kellett kifizetni.

Az Airbus-csoporthoz beérkezett rendelések listaáron számolt összege 27,7 milliárd euróról 95 százalékot javulva 53,9 milliárd dollár volt, ezzel a teljes rendelésállomány értéke 927 milliárd euróra nőtt.

A cég pénzügyi igazgatója videóban mondja el…

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Airbus Group

A cégcsoport az első félévben 304 repülőgépet adott át, eggyel többet a 2014 első félévinél, a helikopterek eladásából 5 százalékkal nagyobb bevételre tettek szert, bár mintegy ötvennel kevesebb, 152 ilyen légi járművet adtak át üzemeltetésre. Alkalmazottaik száma 1 százalékkal csökkent, június 30-ával 137 ezren dolgoztak a társaságnál.

Előrejelzésében az Airbus-csoport a 2014-eshez képest valamivel több gép átadásával, és a kereskedelmi géptípusokra vonatkozó rendelésállomány újbóli bővülésével számol.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!