Több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai áprilisban az előző év azonos időszakához képest, a legnagyobb bővülést a Norwegian Air Shuttle jelentette.

A légitársaságok honlapján hétfőn olvasható adatok szerint a norvég diszkont társaság 1,9 millió utast szállított, 17 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, értékesített utaskilométereik száma 49 százalékkal növekedett. A társaság 37 százalékkal emelte kapacitásait, így járatai átlagosan 79,8 százalékos töltöttséggel üzemeltek, amely 6,2 százalékponttal magasabb a tavaly áprilisi adatnál.

Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a Ryanair arról tájékoztatott, hogy áprilisban 5 százalékkal több utasuk volt 2013 negyedik hónapjához képest: idén 7,8, tavaly 7,4 millió utast szállítottak áprilisban. A Ryanair Boeing 737-800-asait átlagosan 84 százalékos töltöttséggel üzemeltette, míg egy évvel korábban áprilisban a kihasználtság 81 százalékos volt.

Az angol easyJet beszámolója szerint áprilisban 5,7 millióan utaztak a társaság Airbusaival, 10 százalékkal többen, mint 2013 áprilisában, akkor 5,2 millióan választották az angol társaságot. A légicég járatai 89,8 százalékos töltöttséggel üzemeltek, ez 3,1 százalékkal haladja meg a tavaly negyedik havi adatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!