Hat százalékkal nagyobb árbevétellel és 21,5 százalékkal jobb adózás előtti eredménnyel zárta a szeptember 30-ával zárult évet az angol easyJet diszkont légitársaság az előző évhez képest.

A légitársaság keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint árbevételük 4,5 milliárd angol font lett szemben az előző évi 4,2 milliárd fonttal, adózás előtti eredményük 478 millió fontról 581 millió fontra emelkedett.

A légitársaság ebben az időszakban 5,1 százalékkal 71,5 millióra növelte az ülőhelyszámot, járataik kihasználtsága 1,3 százalékponttal 90,6 százalékra növekedett, szeptember 30-ig pedig egy év alatt 64,8 millió utast szállítottak, 6,6 százalékkal többet, mint 2013 szeptember 30 és 2013 szeptember 30 között.

A cég egy ülésre jutó költségszintje a kerozinköltségek nélkül 1,2 százalékkal emelkedett a repülőtéri díjak emelése miatt, az easyJet költségmegtakarító programjának köszönhetően 32 millió font fenntartható megtakarítást értek el.

Caroly McCall, az easyJet vezérigazgatója az eredményeket a közleményben úgy értékelte, hogy a légitársaság folytatta stratégiája megvalósítását, és negyedik éve rekordösszegű nyereséget termelt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!