Az utasforgalom folyamatos és nagyarányú fejlődése miatt az eddig bejelentett beruházásokon kívül egy új terminál építésére is szükség lehet és 2018-ra elérheti az utasforgalom a 12 milliót – nyilatkozta Jost Lammers, a Budapest Aiport vezérigazgatója az AIRportal.hu-nak.

Fotó:MTI | © AIRportal.hu

Fotó:MTI

A ferihegyi repülőtér történetében először 10 millió fölé nőtt az utasszám és év végéig 10,3 millióra emelkedhet. Ez a tavalyi 9,2 millió után 13 százalékos bővülést jelent.

Jost Lammers elmondása szerint a magasabb bázis miatt a következő években százalékos arányban már nem lesz ekkora bővülés, várhatóan 5-6 százalékkal nőhet a következő öt évben a kezelt utasok száma évente. A becslések szerint 2018-ra meglehet a 12 millió utas is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ehhez viszont már bővíteni kell a repülőtér kapacitásait, ezért ötéves időtávban új terminál építése is szükségessé válhat. A tervek szerint a mostani 2A utasforgalmi épület mellett lenne a C terminál, ahol check-in pultok és utasbiztonsági ellenőrzés is lenne – mondta a vezérigazgató.

Ezt megelőzően a repülőtéren az üzemeltető megnöveli a parkoló méretét és két és fél éven belül elkészülhet a 2B terminálon a több mint 200 méter hosszú móló, amely a mostani, diszkontok által használt könnyűszerkezetes beszállító épületeket is kiváltja.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!