Jóváhagyták kedden a Wizz Air részvényesei a száztíz darab Airbus A321neo típusú repülőgép vételéről szóló szerződést, az első példányok 2019-ben érkeznek a flottába – jelentette be a Wizz Air a Twitteren.

A321neo a Wizz festésében (Forrás: Airbus) | © AIRportal.hu

A321neo a Wizz festésében (Forrás: Airbus)

A gépek vételéről szóló szándéknyilatkozatot még júniusban, a párizsi légi szalonon írták alá a magyar kötődésű légitársaság vezetői a toulouse-i gyártóval, a kontraktusban szerepel egy 90 darabos opció is.

Az új repülőgépek egy része a jelenlegieket váltja, amikor azok visszakerülnek a lízingbeadókhoz, másik részük pedig a Wizz Air további kapacitásbővítését szolgálja. Az üzlet értéke listaáron számolva 12,5 milliárd euró.

A légitársaság először 2013-ban adott le rendelést A321-es Airbusra, ezek mind a jelenlegi hajtómű opcióval (ceo) rendelkeznek, az első példány még idén megérkezik a diszkont légitársaság flottájába, és korábbi információk szerint a Budapest-London útvonalon áll majd forgalomba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air flottájában eddig csak 180 fő befogadására alkalmas A320-asok voltak, a mintegy hét méterrel hosszabb A321-esek már 230 embert vehetnek a fedélzetükre. Az A321neo repülőgépek maximálás utaskapacitása 239 fő lesz.

A párizsi szándéknyilatkozat aláírására szervezett sajtótájékoztató, amelyen Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója mellett Fabrice Brégier, az Airbus vezérigazgatója is részt vett. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A párizsi szándéknyilatkozat aláírására szervezett sajtótájékoztató, amelyen Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója mellett Fabrice Brégier, az Airbus vezérigazgatója is részt vett. (Fotó: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!