A LEVEL is csatlakozik a Laudamotion/Ryanairhez, és a Wizz Airhez: az IAG új osztrák leányvállalattal száll be a schwechati fapados forradalomba július 17-étől.

A Flightglobal értesülései szerint az osztrák LEVEL-variáns az airberlin által korábban használt Airbus A321-esekkel teljesítenek járatokat, de nem csak Schwechatról. A bécsi központú, osztrák légijármű üzembentartói (AOC) engedéllyel rendelkező társaság lesz a LEVEL rövidtávú járatait teljesítő részleg központja.

A jelenlegi információk szerint négy géppel kezdi meg üzemelését a légitársaság. Adatbázisok szerint ezekből kettő jelenleg is Budapesten van, a Lufthansa Technik előtti műszaki előtéren tárolják őket. A gépek 210 székes konfigurációban repülnek majd a LEVEL színeiben.

Forrás: Level

Az első járatok július 17-én indulnak, Bécsből Majorcára és London-Gatwickre, később a menetrend további hat spanyol (Alicante, Barcelona, Bilbao, Ibiza, Malaga és Valencia), és három olasz (Milánó-Malpensa, Olbia és Velence) várossal egészül ki, de Páris – Chrles de Gaulle-ra, Dubrovnikba és Lárnakára is repülnek majd a nyári menetrendi időszakba Bécsből.

Williw Walsh, az IAG vezérigazgatója a légitársaság indításával kapcsolatban azt mondta, ezek a járatok a LEVEL rövidtávú hálózata kiépítésének első mérföldkövei.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasok a kézipoggyászt ingyen vihetik majd a fedélzetre, de a feladott poggyászért, illetve fedélzeti kiszolgálásért fizetni kell Walsh elmondása szerint.

A vezérigazagtó emelett aláhúzta: hamarosan Párizs-Orly, illetve Róma-Fiumicino repülőterén is megkezdi üzemelését a LEVEL, arról azonban egyelőre nincsenek információk, hogy a Barcelona-El Prat repülőtérről induló hosszútávú járatokra ráhordó spanyol járatok mikor indulhatnak el.

Schwechat ezzel újabb fapadost kap a nyakába, amelynek a repülőtér igen, annak fő használója, az Austrian Airlines viszont annál kevésbé örülhet. Az airberlin megszűnése óta több, mint 10 fapados repült be Schwechatra, köztük áttételesen Ryanair és a Wizz Air is, a diszkont cégekkel utazók aránya a tavalyi 12 százalékra idén év végére 20 százalék fölé emelkedhet a bécsi repülőtéren.