Június 2-ával újra közlekedik a kanadai Air Transat Budapest és Kanada között, de a menetrendben több módosítás is lesz, az A330-asok nem állnak meg Montrealban, közvetlen járat lesz Torontóba.

Az Air Transat C-GTSN lajstromjelű Airbus A330-200-asa Budapesten a júniusi járatnyitáson. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air Transat C-GTSN lajstromjelű Airbus A330-200-asa Budapesten a júniusi járatnyitáson. (Fotó: AIRportal.hu)

Tóth Attila, a légitársaság képviseletét ellátó Aviareps magyarországi vezetője lapunk megkeresésére azt mondta, kitolták a szezont, és már június elejétől elindítják a járatokat, amelyek október második hetéig szállítják majd az utasokat.

A légitársaság Montreal kiesésével biztosítja a csatlakozást a város felé, illetve dolgoznak azon, hogy a vancouveri járatok is elérhetőek legyenek mindkét irányban.

A járat továbbra is hetente egyszer közlekedik, a szerdán Torontóból felszálló gép csütörtökön 10.40-kor érkezik és 12.15-kor indul vissza. Tóth Attila elmondása szerint a piaci igényt heti egy járattal is ki tudják szolgálni, 2015-ben az átlagos töltöttség 95 százalék volt és a business osztályon is 98 százalék körüli volt a kihasználtság. Az utasok 65 százaléka be-, 35 százaléka pedig kiutazó volt.

Arra nem lehet számítani, hogy a cég egész évben üzemelteti a járatot, mert a téli időszakban a Karib-szigetekre irányítják át az összes gépet. A térségbe Prága mellett 2016-ban az Air Transat Zágrábba indít még járatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Transat Airbus A330-243 típusú repülőgépe a légitársaság utolsó 2015. évi budapesti járatán. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air Transat Airbus A330-243 típusú repülőgépe a légitársaság utolsó 2015. évi budapesti járatán.
(Fotó: AIRportal.hu)


Az Air Transat Kanada egyik vezető légitársasága, mely évente több mint 3 millió utast szállít a világ 30 országának közel 60 városába. Flottája 21 darab Airbus A330-as és A310-es repülőgépből áll. A légicég – amely 2015-ben elnyerte a Skytrax-től a Szabadidőre szakosodott legjobb légitársaság Észak-Amerikában díjat – része a kanadai Transat utazásszervező cégnek, mely mintegy 50 ország több mint 60 úticéljára szervez utakat, többek között Kanadába, Európába és a Karib-térségbe.

Az útvonalon a 2016-os menetrendben konkurenciát is kap az Air Transat, mivel az Air Canada Rouge is járatot indít Toronto és Budapest között. A cég Boeing 767-esei a legutóbbi információk szerint június 10. és október 15. között hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 22:35-kor indulnak Torontóból és a következő napon, 13:35-kor érkeznek meg Budapestre, majd 15:05-kor indulnak vissza és helyi idő szerint 18:45-kor érkeznek meg a kanadai városba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!