Június végétől Budapestre is repülhet Szófiából a Bulgaria Air, a járatok hetente négyszer közlekedhetnek majd a légitársaság foglalási rendszere szerint.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A járatok hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap közlekedhetnek: hétfőn és szerdán 13.10-kor indulnak Szófiából és helyi idő szerint 13.20-kor érkeznek meg 1 óra 10 percnyi repülés után és 14 órakor indulnak vissza. Csütörtökön 14.50-kor indulnak a járatok Szófiából, Budapestet pedig 15.40-kor hagyják el. Vasárnap 21.30-kor száll fel a járat Szófiából, majd a 21.40-es érkezés után 22.20-kor indulnak vissza és másnap fél 1-kor landolnak.

A foglalási rendszerben lévő adatok szerint a járatokat Embraer E-190-esekkel, illetve Airbus A319-esekkel repülhetik majd.

A kormány februárban döntött arról, hogy egyes nyugat-balkáni, ezzel együtt a szófiai légi útvonalak újranyitását támogatná, majd az Ex-Yu légiközlekedési hírportál azt írta, mivel a Wizz Air bejelentkezett a szófiai járatra, a kormány ehelyett inkább a szarajevói légi összeköttetés újranyitását támogatnák.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A magyar hátterű Wizz Air februrában jelentette be, hogy járatot indít a magyar és a bolgár főváros között. A gépek heti háromszor közlekednek november 1-jétől. A Bulgaria Air 2013-ban már közlekedett a két város között, akkor szintén heti négy járatot üzemeltettek, de pár járat után leállították a gépeket, így kérdéses, hogy a mostani próbálkozás mennyire lehet életképes.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!