Június elsejével visszaállítja az Iberia a Budapest és Madrid közötti járatot, a nyári főszezonban heti négyszer közlekednek majd A320-as típuscsaládba tartozó gépekkel.

A légitársaság az AIRportal megkeresésére közölte, 2016-ban ismét biztosítják az összeköttetést a két város között: június elsejétől heti három, júliusban pedig heti négy járatot közlekedtetnek majd. Tavaly a spanyol légicég a főszezonban heti hat járatot biztosított.

Fotó: Samu Ádám - AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: Samu Ádám – AIRportal.hu


Az első gép az Iberia menetrendje szerint 11.40-kor száll fel és 14.40-kor érkezik Budapestre, majd 15.25-kor indul vissza a spanyol fővárosba, ahova 18.45-kor érkezik meg. A járat kedden, szerdán és csütörtökön, júliusban pedig ezeken kívül pénteken is közlekedik. Arról lapunk egyelőre nem kapott információkat, hogy az Iberia meddig működteti a járatot a 2016-os idényben.

A spanyol légitársaság tavaly júniusban, első budapesti járatnyitásuk negyvenedik évfordulóján tért ismét vissza a ferihegyi betonra, és ezzel az első, full service járat lett a két város között a Malév bedőlése óta. Egy szimpla járatnál azonban a budapesti utasok többet nyernek: az Iberiának rendkívül jó kapcsolatai vannak Dél-Amerikába, így ez a régió is újra közelebb kerülhet a magyar fővároshoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!