Késve érkezett a járatához egy 57 éves férfi Melbourne-ben, aki a Jetstar egyik járatára szeretett volna feljutni. Mivel késett, a gép zárt ajtaját próbálta kinyitni. Végül letartóztatták.

Vannak a késve érkező utasok, és vannak az agresszív, késve érkező utasok. utóbbi kategóriába tartozik az az 57 éves férfi, aki a 9News ausztrál hírtelevízió információi helyi idő szerint szerda reggel Melbourne-ből Sydney-be tartó Jetstar JQ508-as járatára akart feljutni.

Az utasbeszállító kapuknál természetesen akadályokba ütközött, de a férfi olyan elszánt és dühös volt, hogy a személyzetet bántalmazva kijutott a forgalmi előtérre. Mivel látta, hogy a gép ajtaját már becsukták, de a lépcsők még ott vannak, felrohant a lépcsőn és elkezdte a járatot teljesítő, VH-VWW lajstromú Airbus A321-es ajtaját feszegetni.

PLANE

EXCLUSIVE: A furious man, late for a flight, allegedly broke past security, stormed the tarmac and tried to force his way onto a plane.#9News | MORE HERE: https://www.9news.com.au/national/2018/05/17/10/44/melbourne-airport-man-storms-jetstar-plane-video?ocid=Social-9News

Közzétette: 9 News – 2018. május 17.

A helyszínen készült videón látható, ahogy a férfi kézzel-lábbal próbálja kinyitni az ajtót, ami majdnem sikerül is, de közbeléptek a földi kiszolgálók, akik lefogták a férfit és átadták őt a rendőrségnek. A hatóságok a férfit őrizetbe vették.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az már később derült ki, hogy a férfi órákkal lekéste a Jetstar adelade-i járatát, majd a tiltás ellenére dohányozni kezdett a terminálban, és találomra választott ki egy utasbeszállító kaput, amelyen keresztül az Airbus A321-eshez ment.

A járat az incidens miatt közel kétórás késsel indult el és 11.30 helyett 12.49-kor landolt Sydney-ben.