Két év börtönbüntetést szabott ki a bíróság egy 26 éves nőre, aki tavaly nyáron a Jet2 egyik járatán alkoholos befolyásoltsága miatt ki akarta nyitni a vészkijáratot.

Chloe Haines tavaly júniusban utazott a Jet2 London-Stanstedből a törökországi Dalamanba tartó LS 1503-as járatán, de lelki betegsége, és ittassága miatt üvöltözni kezdett utastársaival. Azt ordította, hogy meg akarja ölni magát és mindenkit a fedélzeten, majd megpróbálta menet közben kinyitni a vészkijáratot. Több utas mellett az egyik légiutas-kísérő is megpróbálta lefogni, de Haines ellenállt és megtámadta a nőt.

Az eset miatt – tévesen – a királyi légierő két vadászgépét is riasztották, amelyek Essex fölött hangrobbanást okoztak.

A repülőgépnek vissza kellett fordulnia Stanstedre, később a bírósági tárgyaláson a légitársaság azt állította, hogy 85 ezer brit font kára keletkezett Chloe Haines akciójából.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A nyomozati anyag szerint a 26 éves nő azt mondta, nem emlékszik semmire.

A bírósági tárgyaláson azt is felhozták ellene, hogy viselkedése miatt utastársai joggal rémültek meg és gondolhatták azt, hogy veszélyben van az életük, mert nem tudhatja mindenki, hogy a szárny fölötti vészkijáratot utazómagasságon a nyomáskülönbség miatt nem lehet kinyitni.

A bíróság végül a személyzet tagja elleni támadás és utastársai életének veszélyeztetése miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte a nőt, a légitársaság pedig örökre kitiltotta a járatairól.

Az Airlive szerint Steve Heapy, a légitársaság vezérigazgatója üdvözölte az ítéletet, és azt mondta, ez az eset volt az egyik legsúlyosabb a cég történetében.