Világot szeretnél látni, de nem akarsz sokat költeni? Nem lehetetlen! Ezúttal ezt a két európai fapados-célállomást ajánljuk az idei nyárra, ha nem szeretnél egy vagyont költeni utazásra.

Ha tengerpartra vágysz: Budva, Montenegró

Montenegró fővárosába, Podgoricába heti kétszer – kedden és szombaton – közlekedik a Wizz Air. A fővárosból autóval (bérelt kocsival vagy körülbelül 30 euróért taxival) másfél óra alatt eljuthatunk a népszerű üdülővárosba, Budvába.

Budva jellemzően olcsóbb, mint bármelyik horvátországi üdülőváros, és azért is jó választás, mert a fürdést és a szórakozást előnyben részesítőkön kívül a természetet kedvelők sem fognak unatkozni. Budvától mindössze 23 kilométerre található a Kotori-öböl, amelyet Európa legdélebbi fjordjának is szoktak nevezni, annak ellenére, hogy valójában nem fjord, hanem a tenger által elöntött folyamvölgy. Kotor természeti és kulturális értékei az UNESCO világörökségének részét képezik.

Jelenleg a legolcsóbb repülőjegy Podgoricába júniusban 20 000 forintba kerül (15 500 Ft Wizz Discount Clubbal), de tapasztalataink szerint júliusban vagy augusztusban sem lehetetlen ennél olcsóbb repjegyet kifogni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Kotori-öbölben elképesztően szép kilátás tárul elénk

Ha hétvégi városlátogatásra vágysz: Prága, Csehország

A történelmi és kulturális látnivalókban bővelkedő Prága nem csak azért vonzó célpont nyáron, mert az idő kellemes és nincs túl nagy hőség, hanem azért is, mert a belépőjegyek és a vendéglátóhelyek árai nincsenek az egekben, emellett az odajutás és szállás is olcsón megoldható.

A kötelező látnivalókon kívül (Károly híd, a prágai vár, a Szent Vitus-székesegyház, az Óratorony, az óvárosi hídtorony) érdemes “elveszni” és bebarangolni Prága hangulatos utcáit, valamint persze megkóstolni a méltán híres cseh sört is. Ha mégsem szeretnénk sokat gyalogolni, akkor sincs gond: a tömegközlekedés is olcsó.

Annak sincs akadálya, ha szabadság kivétele nélkül szeretnénk meglátogatni a várost, hiszen a Ryanair péntek este és vasárnap este is üzemeltet járatot a cseh fővárosba: például július 26-28 között csupán 14 560 forintba kerül a repülőjegy. Azok, akik még többet szeretnének spórolni az utazáson, persze távolsági busszal vagy vonattal is eljuthatnak a cseh fővárosba.

A cseh főváros nagyon hangulatos az esti fényekben (forrás: pixabay.com)

Az utazás napjainkban már nem számít luxusnak, köszönhetően a fapados légitársaságok elterjedésének. Bár jellemzően a nyári időszakban a legmagasabbak a repülőjegyek és a szállások árai, azért nem lehetetlen költséghatékony módon megoldani a nyaralást vagy városlátogatást. Ha nem ragaszkodsz a július-augusztusi időpontokhoz, akkor persze még többet tudsz spórolni a repülőjegyen, hiszen az elő- és utószezonban az árak általában jóval alacsonyabbak.