Két ukrán túlélte a Silk Way azeri légitársaság Antonov An-12-esének lezuhanását Afganisztánban.

Hírügynökségi jelentések szerint a 4K-AZ25-ös lajstromszámú Antonov AN-12B az afganisztáni Camp Dwyerből Türkmenisztánba tartott, amikor 9 fő hajózó személyzettel a fedélzetén lezuhant helyi idő szerint szerda este.

Az eddigi értesülések szerint az Antonov egyik hajtóműve meghibásodott, emiatt a gép nem sokkal a felszállás után visszazuhant a földre. A légitársaság is megerősítette a légikatasztrófát, közlésük szerint a három ukrán, öt azeri és egy üzbég volt a fedélzeten, a bérbe adott Antonov árut nem szállított a baleset idején.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a két túlélő állapota stabil. Az azeri hatóságok vizsgálják az eset körülményeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Wikipedia commons | © AIRportal.hu

Fotó: Wikipedia commons


A balesetet szenvedett Antonov An-12-est 1963-ban gyártották. A légitársaság ezen a típuson kívül Iljushin Il-76-osokat üzemeltet, a konkrét darabszámokról azonban az online adatbázisokon eltérő információk vannak, a légitársaság honlapján pedig nem szerepel darabszám.

A Silk Way-csoport egy másik légitársasága, a Silk Way West Budapestre is közlekedtetett áruszállító járatokat, amelyeket először 767-es, majd későb 747-es Boeingekkel teljesített. A járatok Budapest és Baku között közlekedtek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!