Közeledik a végleges megállapodáshoz a Ryanair a portugál TAP-pal, valamint a Norwegian Air Shuttle-lal a ráhordójáratok üzemeltetéséről, Michale O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írtak alá az együttműködésről.

Az ATW Online cikkében idézte a vezérigazgatót, aki azt mondta, a norvégokkal egyelőre jobb ütemben haladnak a tárgyalások, míg az Aer Lingussal nem tudtak megegyezni. A koncepció lényege, hogy a Ryanair, mint diszkont légitársaság ráhordana a hagyományos légicégek hosszútávú járataira, bár arról egyelőre nincsenek információk, hogy ez code-share megállapodást is jelent-e. Az írek korábban azt is elképzelhetőnek tartották, hogy az Air France-KLM, a Lufthansa és az IAG is igénybe vehet ilyen szolgáltatást a diszkontoktól.

Bár O’Leary szerint a Ryanair üzemének töredékét teheti ki a ráhordó járatok üzemeltetése, azért szeretnék ezt meglépni, mert a nagy hagyományos légitársaságok is errefelé mozdulnak el. Példaként említette a Vueling hasonló együttműködését az anyavállalat IAG többi tagtársaságával.

Különleges promóciós festésű Ryanair Boeing 737-800 indulóban Budapestről. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Különleges promóciós festésű Ryanair Boeing 737-800 indulóban Budapestről.
(Fotó: AIRportal.hu)


Kenny Jacobs, a légitársaság kereskedelmi vezetője azt mondta, a terrortámadások miatt az európai turizmus most Spanyolországra és Portugáliára fókuszálódik, ez pedig optimális helyzetet teremthet az együttműködésre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!