Az Alitalia megengedi azt, amit eddig mindenki csinált, bár Európában tiltott volt: landolás után azonnal be lehet kapcsolni a telefonokat és egyéb adattovábbító eszközöket. Ezt egy új “Gate to Gate” eljárás teszi lehetővé, amelyet az olasz fuvarozó a légügyi hatósággal együtt az teljes flottánál bevezetett.

 | © AIRportal.hu

A cég honlapján közöltek szerint elemzések mutatták ki, hogy az utazók körében folyamatosan nő az igény a folyamatos kapcsolattartásra telefonokon, laptopokon, tableteken keresztül.

Ezek közül az Alitalia szerint kiemelkedő igény van arra, hogy közvetlenül a landolás után be lehessen kapcsolni az adatkapcsolatot az eszközökön, hogy minél előbb értesíteni tudják az utazók a hozzátartozóikat a földet érésről, és, hogy több időt tudjanak munkával tölteni a bekapcsolt laptopokkal.

Hangsúlyozták, hogy az új eljárás összhangban van az érvényben lévő repülési és biztonsági szabályokkal.

Jelenlegi előírások szerint az adattovábbításra alkalmas eszközöket mindaddig repülési üzemmódban kell tartani, amíg a repülőgép a parkolóhelyre nem ért és a hajtóműveket nem kapcsolta ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Alitalia folyamatosan újítja meg a hosszútávú járataikat teljesítő flottát, hat Airbus A330-ason már fedélzeti wifi is rendelkezésre áll, de 2016-ban minden gép fedélzetén elérhető lesz a szolgáltatás.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!