Állítólag madárral ütközött a Szaúd-Arábia futball válogatottját szállító különgép, a hajtóműből kisebb lángok csaptak ki, de a Rossiya Airlines szerint senki nem volt veszélyben. 

Az incidens tegnap, az esti órákban történt, amikor az Oroszországban rendezett futball világbajnokságon résztvevő szaúdi csapatot a Rossiya különjárattal szállította Moszkvából Rosztovba.

Illusztráció, a Rossiya egyik A319-ese (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Több hírportál, köztük az angol Mirror is úgy számolt be az esetről, hogy a VP-BNB lajstromjelű Airbus A319-100-as jobb oldali hajtóműve út közben, nagy utazómagasságon gyulladt ki.

A közösségi médiában megjelent videók és képek tanúsága szerint azonban lángok süllyedés közben, a Rosztov repterének megközelítésekor csaptak ki a hajtóműből, kisebb pánikot okozva a fedélzeten.

A gépet üzemeltető Rossiya Airlines arról tájékoztatta a TASSz hírügynökséget, hogy
a jelenséget egy kisebb madárral való ütközés okozta, de a hajtómű nem állt le, a leszállás során végig biztonságosan működőképes maradt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gép átvizsgálását a szakemberek megkezdték, a szükséges javításokat követően ismét repülhet majd.

A szaúdi válogatott és a gépen utazó stáb biztonságban kiszállt a gépből, az ijedtségen kívül senkinek nem lett baja. A csapat szerda délután Uruguay ellen lép pályára.