Leállt az osztrák Intersky légitársaság, a cég minden járatát törölte és a honlapon már nem lehet jegyet foglalni – írta az Austrian Wings.

A flighradar24.com adatai szerint két ATR 72-600-ast és Q300-ast már átrepültek Maastrichtbe, egy másik Q300-ast pedig november 3-a óta bázisrepülőterükön, Friedrichshafenben parkoltatják. Azt egyelőre nem tudni, hogy a leállás hány utast érint.

A légitársaság egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a leállást.

Az osztrák közlekedési minisztérium az ATWOnline információi szerint korábban már jelezte, hogy november 3-ával bevonja a légitársaság üzemelési engedélyét (AOC), ha nem bizonyítja, megy megfelelő mennyiségű készpénzzel rendelkezik, amelyből finanszírozni tudja működését. A légitársaságot egy befektetője, a német Intro Aviation még az ősszel el akarta adni és német befektetőkkel tárgyalt az üzletről.

Az Intersky egy bregenz-i székhelyű regionális légitársaság, amely 2002-óta üzemeltetett menetrend szerinti járatokat Ausztria és Németország több városa között, de a nyári szezonban Horvátországba, Görögországba, Spanyolországba is szállítottak utasokat charter járataikon. Flottájuk öt gépből állt, két 72-es ATR-ből és három Q300-as Bombardier-ből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég a 2014-es nyári szezonban Hévízre is repült, miután átvette a Lufthansa Cityline-tól a Berlin-Tegel, HamburgFuhlsbüttel, Basel/Mulhouse/Freiburg és Friedrichshafen, valamint a balatoni repülőtér közötti útvonalakat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!