Egyetértési nyilatkozatot írtak alá Magyarország és Azerbajdzsán légügyi hatóságainak vezetői Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Azerbajdzsánban történt látogatása során, s ezzel megteremtődtek a két ország közötti menetrend szerinti légi közlekedés jogi alapjai.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter április 6-7-én tett látogatást Azerbajdzsánban, találkozott az azeri társtárcák vezetőivel, s részt vett a Világgazdasági Fórum konferenciáján, Bakuban – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint Ali Abbaszov kommunikációs és információtechnológiai, valamint Natig Alijev ipari és energetikai miniszterrel az ágazati együttműködési lehetőségeket tekintették át. Németh Lászlóné az elektronikus kormányzati rendszer kiépítése és a szélessávú lefedettség növelése területén felhalmozott magyar tapasztalatok megosztását javasolta.

A nemzeti fejlesztési miniszter jelezte, hogy Magyarország nyitott a közös fejlesztésekre az űriparban, és a részvételre az azeri fél által kezdeményezett Transz-Eurázsiai Információs Szupersztráda megvalósításában. Az Európa és Kína között tervezett nagysebességű összeköttetés hozzájárulhat a globális internet kapcsolatok biztonságához.

Németh Lászlóné egyeztetett Sahin Musztafajev gazdaságfejlesztési miniszterrel, az együttműködési kormányközi bizottság azeri társelnökével is, akit biztosított arról, hogy az NFM kiemelten kezeli a kétoldalú kapcsolatok erősítését. A magyar miniszter szerint a stratégiai partnerség terepei lehetnek az energetikai, infokommunikációs és közlekedési infrastruktúra-fejlesztési ügyek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Németh Lászlóné Bakuban részt vett a Világgazdasági Fórum (WEF) Stratégiai párbeszéd a Dél-Kaukázus és Közép-Ázsia jövőjéről című nemzetközi konferenciáján is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!