Tíz év alatt a Wizz Air legfontosabb piaca lett Lengyelország, mint ahogy az európai fapados társaságoknak általában, jelentette ki Váradi József, a légitársaság ügyvezető igazgatója a Rzeczpospolita napilapban pénteken megjelent interjúban.

Váradi József (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Váradi József (Fotó: AIRportal.hu)

Váradi József az interjúban kitért az ukrán és az orosz piaccal kapcsolatos problémákra és a légitársaság hosszú távú terveire is.

Az ügyvezető igazgató a cég évi 25 százalékos növekedésére számít Lengyelországban, miközben a lengyel piacon működő többi fapados társaság általában évi 5 százalékot vár el. „Úgy látom, a lengyel utazási kereslet nagyobb lesz a hivatalos előrejelzéseknél” – mondta.

Arra számít, hogy jövőre Lengyelországban a Ryanair után a magyar cég lesz a második legnagyobb légitársaság, megelőzve a járatok csökkentésére kényszerült lengyel LOT-ot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Váradi József kijelentette, cége egyelőre nem szándékozik változtatni profilján, nem alakul át hagyományos légitársasággá, és nagyobb csoportok, mint például a Air France-KLM részévé sem szándékozik válni. Továbbra is a nemzetközi járatokra összpontosít, a lengyel belföldi járatok indítását – a Ryanairtól vagy az Eurolottól eltérően – nem tervezi.

Az ukrajnai, izraeli járatok beszüntetését firtató kérdésre az ügyvezető igazgató azt válaszolta, a cég rugalmassága megengedi a politikai eseményektől függően egyes járatok megszüntetését, új járatok indítását.

Orosz szankció alól kivételt képező Kijev-Moszkva járattal kapcsolatos kérdésre, miszerint az engedély megszerzését megkönnyítették-e a jó magyar-orosz kapcsolatok, Váradi József így válaszolt: „biztosan nem tették nehezebbé, bár ezen járat engedélyezéséért már régen folyamodtunk. Az orosz piacra való bejutás továbbra is nagyon korlátozott, nem repülhetünk például Lengyelországból Oroszországba, bár nagyon szeretnénk. Előbb-utóbb azonban az orosz piacot is liberalizálni fogják.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!