Az ünnepségen a honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, a projekt eredményeként olyan múzeum jön létre, amely révén Szolnok felkerül az ország turisztikai térképére. A REPtárnak jelentős szerepe lesz abban, hogy sokkal több látogató kerüljön kapcsolatba a repüléssel, a hadi technikával, és a múzeumon keresztül a város kínálta egyéb lehetőségekkel – tette hozzá Hende Csaba.

Kapcsolódó cikk, előzmény Ideiglenesen bezárt a Szolnoki Repülőmúzeum

A REPtár Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum 2,36 milliárd forintos, teljes egészében európai uniós forrásból valósul meg.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta, hogy az eddig a Szolnoki Repüléstörténeti Kiállítóhelyen lévő katonai repülőgép-gyűjtemény a tervek szerint októberben költözik az Indóház területére, ahonnan tematikus sétány vezet majd a Tisza-partra, a belvárosba. A kiállítás számos haditechnikai eszközzel, valamint a mai kor igényeinek megfelelő interaktív élményelemekkel bővül. Egyebek mellett repüléstechnikai restaurátor- és oktatóközpontot, tematikus játszóteret, helikopter- és hőlégballon-leszállópályát, látogatóközpontot, információs pultot, látvány javítóműhelyt és új bemutatócsarnokot alakítanak ki a komplexumban – tette hozzá.

A magyar honvédség, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a szolnoki önkormányzat közötti példaértékű együttműködés sikere az Indóház, a mellette lévő régi vasutas fürdőépület és a környező felhagyott, funkcióját vesztett terület rehabilitációja, amely tovább növeli a tervezett fejlesztés értékét – emelte ki Szalay Ferenc.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!