Az olasz hatóságok március 14-től lezárják Róma-Ciampinót, 17-től a Leonardo da Vinci Nemzetközi Repülőtér (FCO) 1-es terminálját, Kuvait légikikötője pedig mától áll le teljesen.

Az olasz főváros repülőtereit kezelő Aeroporti di Roma (ADR) a honlapján közölte, március 14-i hatállyal teljesen lezárják a főként diszkontok által használt Ciampino repülőteret, az intézkedés a menetrend szerinti forgalmat érinti, a kisgépes üzemlés és az áruszállítás zavartalan lesz.

Közölték azt is, hogy Fiumicinón az 1-es terminál teljesen leáll, az utasfelvételi pultok, utasbiztonsági ellenőrző pontok és a csomagfelvétel is szünetel, mindent a még nyitva maradó 3-as terminálba költöztetnek át.

Fotó: Aeroporti di Roma

A terminálok az olasz kormány által elrendelt korlátozások visszavonása után nyílhatnak meg újra.

Budapestről a Ryanair, illetve a Wizz Air használja az érintett reptereket, de ezeket a járatokat még korábban felfüggesztették a légitársaságok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A futópályák mindkét repülőtéren változatlan eljárás szerint üzemelnek.

A kuvaiti hírügynökség közlése szerint a hatóságok a nemzetközi repülőtér teljes leállítása mellett döntöttek, a légikikötő mától március 26-ig nem indít és nem fogad egyetlen járatot sem. Az intézkedés az áruszállító járatokra nem érvényes. Az országba csak kuvaitiak, illetve közeli hozzátartozóik utazhatnak be.