Nem sokkal a felszállás után lezuhant Kanadában a West Wind Aviation egyik ATR 42-ese, de a csodával határos módon a balesetet mindenki túlélte.

Az Airlive beszámolója szerint a turbólégcsavaros ATR 42-300 helyi idő szerint este negyed 7-kor szállt fel 22 utassal és 3 fős személyzettel a fedélzetén a saskatchewani Fond-du-Lac-ból és Stony Rapidsba tartott.

A gép azonban eddig tisztázatlan körülmények között lezuhant, a roncsokat a futópályától egy kilométerre találták meg, majd riasztották a mentőegységeket. Mindenki túlélte a balesetet, az utasok többsége könnyebb sérülésekkel megúszta, néhányan súlyos sérüléseket szenvedtek.

Rick, Philipenko, a légitársaság pénzügyi igazgatója a kanadai hírcsatornáknak nyilatkozva azt mondta, egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a gép lezuhanását, a Kanadai Közlekedésbiztonsági Bizottság (CTSB) már vizsgálatot indított.

A baleset során tűz nem keletkezett, robbanás nem történt, a gép azonban jelentős mértékben összetört.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A saskatooni székhelyű West Wind Aviation az állam második legnagyobb légitársasága, Cessnákkal, Beechcracftokkal, ATR-ekkel teljesítenek regionális járatokat, összesen 31 gép van a fltotájukban. ExpressAir márkanévvel is nyújtanak menetrend szerinti szolgáltatást.