Egy brazil focicsapattal a fedélzetén lezuhant a Lamia légitársaság egyik Avro RJ85-ös repülőgépe Kolumbiában, öten túlélték a balesetet.

Forrás: Twitter | © AIRportal.hu

Forrás: Twitter

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a Santa Cruz repülőtérről Medellinbe tartó géptől, amely a Chapecoense csapatát szállította akkor kapták az utolsó radarjeleket, amikor 15 500 láb magasságon volt 30 kilométerre a célállomástól. Jelentések szerint rossz időjárási körülmények voltak a hegyvidékes területen, ahol a Lamia légitársaság gépe lezuhant Medellin városától nem messze.

A charter járatot teljesítő gépen 81-en voltak, közülük 76-an életüket vesztették a balesetben, a túlélők közül hárman játékosok. A futball csapat tagjai a Sudamericana döntőjére tartottak. A Flightradar 24.com adatai szerint a járatot a CP2933-as lajstromszámú, Avro RJ85-ös teljesítette, amely 1999-ben szállt fel először, a Lamiánál 2013-óta volt szolgálatban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jose Gerardo Acevedo, a körzeti rendőrség vezetője újságíróknak azt mondta, a roncsok közül hat embert húztak ki élve, de egyikük a kórházba szállítás után életét vesztette. A fedélzeten tartózkodott 21 újságíró is.

A baleset után a Dél-amerikai Futball Szövetség minden meccset felfüggesztett.