Listeria fertőzés miatt nem szolgálnak fel ételt az American Airlines egyes Los Angeles-i járatain ezen a héten.

Fotó: American Airlines

A CNBC amerikai hírtelevízió tudósítása szerint a légitársaság egyik beszállítójánál, a Gate Gourmet-nél találtak listeria baktériumot, ezért a légitársaság azonnal felfüggesztette a beszállítója által előállított étel felszolgálását.

A listeria baktérium lázat, hányást és hasmenést okoz, és az esetek 20 százalékában halállal végződhet. A kórokozót a Gate Gourmet egyik konyhájában találták. Az American Airlines közlése szerint a baktérium jeleit olyan helyeken mutatták ki, amelyek nem kerültek kapcsolatba az ételekkel, de a biztonság kedvéért felfüggesztették a cég termékeinek felszolgálását.

A légitársaság nem tud arról, hogy bárki is megbetegedett volna a járatokon felszolgált étel miatt, legalább is senki nem jelentkezett ilyen panasszal. A cég szolgáltatásait más bázisokon is igénybe veszik, de arról szintén nem kaptak információt, hogy máshol kimutatták volna a baktérium jelenlétét.

Az American Airlines az érintett utasoknak kupont ad, és igyekszik más catering szolgáltatóktól beszerezni az ellátmányt. A cég más ügyfelei, így a Delta Air Lines azt közölte, hogy nem kaptak jelzést semmilyen veszélyről, így nem is kérték a szolgáltatás felfüggesztését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.