A Lufthansa pilótájának adta ki magát egy indiai üzletember, aki egyenruhát és hamis igazolványokat is szerzett, így élvezhette a különleges bánásmódot, amíg az Air Asia dolgozói le nem buktatták.

A Telegraph cikke szerint a Rajan Mahbubani nevű férfi legalább 15 járatra jutott fel pilóta egyenruhát viselve, így kikerülhette a biztonsági ellenőrzésnél a sorokat, a személyzetnek ugyanis külön sávokat biztosítanak.

Emellett azért is használta az egyenruháját, mert így ingyen upgrade-elhették a járatokon magasabb utazási osztályra. Az elért eredményeivel a cikk szerint a közösségi médiában is büszkélkedett, a TikTokon közzétett videói alapján többféle egyenruhát használt.

Hétfőn azonban véget ért a játszma, amikor az Air Asia egyik járatával Delhiből Kalkuttába akart utazni. A személyzetnek ugyanis gyanús lett a férfi, ellenőrizték a személyazonosságát, és felhívták a Lufthansát, hogy valóban van-e Rajan Mahbubani nevű pilótájuk. Miután kiderült, hogy nincs, az Air Asia személyzete értesítette a rendőrséget.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Őrizetbe vétele után a férfi elismerte a rendőröknek, hogy Bangkokban hamis személyi igazolványt is tartott, és legalább 15 járaton használta ki az egyenruha adta előnyöket, de azt vizsgálatnak kell kiderítenie, hogy hány járaton utazott így.

Az Air Asia India biztonsági főnöke a The Times of Indiának azt mondta, a hatóságok eljárást indítottak a férfi ellen, további részleteket az eljárás alatt nem közölnek.