Több mint félmillió utast érintett a német Lufthansa történetének leghosszabb sztrájkja – közölte a légitársaság pénteken a honlapján.

A Lufthansa repülőgépei a frankfurti repülőtéren. (Fotó: Frankfurt Airport) | © AIRportal.hu

A Lufthansa repülőgépei a frankfurti repülőtéren.
(Fotó: Frankfurt Airport)

Adataik szerint 550 ezer utas kényszerült az útját módosítani, mivel a légitársaság a sztrájk alatt összesen 4700 járatot törölt a légiutas-kísérők múlt péntek óta tartó sztrájkja miatt.

Carsten Spohr, a cég vezérigazgatója pénteken Twitter-üzenetben kért elnézést az utasoktól és azt írta, mindent megtesznek azért, hogy visszanyerjék ügyfeleik bizalmát.

Az Ufo (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet azért kezdeményezett munkabeszüntetést, mert nem tudtak megegyezni a Lufthansával a nyugdíjazás feltételeiről. A sztrájk először csak a frankfurti és düsseldorfi, később a müncheni bázist is érintette, a légitársaság összes Frankfurt-Budapest járatát törölték, de a müncheni gépek nagyobb része sem indult el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Reuters jelentése szerint a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet jelezte: a pénteken befejeződő sztrájk bármikor újrakezdődhet, ha nem változik a vállalatvezetés jelenlegi álláspontja a vitatott kérdésekben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!