A rendőrség várta a zágrábi repülőtéren azt a nőt, aki macskája miatt komoly vitában keveredett az utaskísérővel a horvát légitársaság egyik járatán – írta a Danas.hr horvát internetes portál szerdán.

Az incidens a Frankfurt és Zágráb között közlekedő járaton történt. Az utas a biztonsági előírásoknak megfelelően macskáját ketrecben tartotta az ülése alatt, de miután a repülő turbulenciába keveredett, az állat zaklatottá vált, ezért a ketreccel együtt az ölébe vette.

Az utaskísérő azonban felszólította, hogy a ketrecet helyezze vissza az ülés alá, és miután az utas nem engedelmeskedett, azt ordítozta, hogy “a repülőgép az embereknek, és nem az állatoknak való”.

A nő 50 eurót (kb. 15 ezer forintot) fizetett azért, hogy a macskát felvihesse a fedélzetre, és hasztalan magyarázta a légi kísérőnek, hogy azért vette az ölébe a ketrecet, hogy megnyugtassa macskáját. A légi kísérő azzal fenyegetőzött, hogy le fogják szállítani a gépről, és egy formanyomtatványt is a kezébe nyomott arról, hogy elfogathatatlan magatartást tanúsít a fedélzeten.

A zágrábi repülőtéren rendőrök vártak a macska feldühödött gazdájára, de úgy döntöttek, nincs alapja a feljelentésnek. A nő azonban panaszt emelt a Croatia Airlinsnál az utaskísérő ellen. A légitársaságnál közölték vele, hogy bizonyos tekintetben áthágta a biztonsági előírásokat, de sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy az utaskísérővel lezajlott párbeszéd nem felelt meg az elvárásainak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!