A repülőtér felé is kiépíti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a magasságkorlátozást előjelző rendszert – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A centrum irányába még 2011-ben építették ki az előjelzőt, mivel sokszor azért volt torlódás a ferihegyi gyorsforgalmi úton, mert a vezetők későn vették észre a magasságkorlátozást. A kedvező tapasztalatok alapján döntött most úgy a BKK, hogy a másik irányba is telepítik a rendszert. Ennek lényege, hogy egy infraérzékelő jelzi, ha a jármű magasabb, mint a korlátozás felső határa, ezt egy oszlopon elhelyezett kijelzőn tudatja, így a jármű vezetője még időben ki tud sorolni.

Az új rendszer kiépítése mellett a meglévő, fluoreszkáló hátterű előjelző táblák is megmaradnak. A gyorsforgalmi úton 3,65 méteres magasságkorlátozás van érvényben, mert a Gyömrői út és a Felsőcsatári út kereszteződése egy felüljárón van, alatta húzódik a reptérre vezető út. A kivitelezés a forgalom folyamatos fenntartása mellett, több ütemben zajlik, de kisebb korlátozásokra számítani kell. A Gyömrői úton befelé esetenként a belső sávot lezárják, illetve a gyorsforgalmi úton sebességkorlátozás lesz érvényben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!